Receptek

Spagettitök parmezánnal és ricottával

Nábelek Zsófia receptje

2021. augusztus 2.
  • 1 db spagettitök
  • 3 ek olívaolaj
  • 200 g ricotta
  • 80 g reszelt parmezán
  • 1 dl tejszín
  • só, frissen őrölt fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tököt tisztítsuk meg, vágjuk ketté hosszában, és kanalazzuk ki a magjait. Dörzsöljük be mindkét felét olívaolajjal, finoman sózzuk, borsozzuk, és vágott felükkel lefelé fektessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, vagy amíg a tök megpuhul.


Közben készítsük el a krémet hozzá. A ricottát, a parmezánt és a tejszínt keverjük össze, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amikor a tökök már kissé lehűltek (de azért még forrók), villával bontsuk szálaira a puhára sült húsukat, ez könnyen fog menni.

Halmozzuk tányérokba, osszuk el rajtuk a ricottás krémet, és még forrón tálaljuk. 


spagettitök , olívaolaj , ricotta , parmezán , tejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra