Zoboki Zoltán receptje
2018. február 2.- 50 dkg túró ledarálva
- 5-7 dkg búzadara a túró minőségétől függően
- 1 db tojás
- 1 ek cukor
- vajjal pirított zsemlemorzsa
- cukros tejföl
- porcukor
- só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
150 éves családi recept. Az a titka, hogy a túrógombócot nem szabad kézzel szaggatni, csak két kanállal, így marad remegős. Sokan a remegős túrógombócért járnak a Bodrogi étterembe.
ELKÉSZÍTÉSE:
A túrót a tojássárgájával, a búzadarával, a cukorral egyenletesen összedolgozzuk, a felvert tojáshabbal lazítjuk, és legalább 30 percre hűtőben pihentetjük.
Forrásban lévő, enyhén sós vízben formázzuk 2 evőkanál segítségével (mint a grízgaluskát), és néhány percig főzzük.
Megforgatjuk pirított zsemlemorzsában, és cukros tejföllel, porcukorral megszórva tálaljuk.
