Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje
2019. május 10.Palacsinta
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 4 dl tej
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 1 dl szódavíz
- 1/2 dl olaj + sütéshez
Töltelék
Hozzávalók:
- 40 dkg orda vagy túró
- 2 csokor kapor
- 1 db citrom reszelt héja
- csipet só
- 2 ek porcukor (elhagyható)
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tésztából hagyományos módon palacsintát készítünk, ebből a mennyiségből a serpenyő méretétől függően kb. 10-12 palacsinta lesz. Az ordát vagy túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a finomra aprított kaprot, a reszelt citromhéjat és a sót. Készíthetjük édesen is, ebben az esetben a porcukrot is hozzákeverjük. Megtöltjük a palacsintákat, 10 percre a sütőbe tesszük átmelegíteni, langyosan tálaljuk. A tetejére tehetünk reszelt citromhéjat és olajban kisütött, ropogós kaprot.
