Receptek

Kacsarilette fürjtojással, retekhajtással

Tivadar György receptje

2020. június 27.
  • 4 db kacsacomb
  • 1 kg kacsazsír
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tk fekete egész bors
  • 5 db babérlevél
  • 1 db citrom
  • 4 db fürjtojás
  • 1 doboz retekhajtás
  • 1/2 dl olívaolaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kacsazsírt kiolvasztjuk, és egy magas falú hőálló edénybe öntjük. Beletesszük a sózott, borsozott kacsacombokat a fokhagymával, hagymával, babérlevéllel, egész borssal, és kb. 5 óra alatt 90 °C-os sütőben puhára konfitáljuk. Hagyjuk hűlni, majd az olajból kivéve a csontokról lefejtjük a húst és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadunk egy kevés zsiradékot, a citrom reszelt héját, majd egy villa segítségével szálakra szedjük. A fürjtojásokat 2,5 percre forrásban lévő vízbe rakjuk, majd jeges vízben sokkoljuk. A salátaleveleket meglocsoljuk olívaolajjal és egy kis citromlével.


kacsacomb , kacsazsír , vöröshagyma , fokhagyma , babrélevél , retekhajtás , citrom , fürjtojás