Kiss Dorina receptje
2020. augusztus 2.TEJBERIZSMOUSSE
HOZZÁVALÓK:
- 125 g rizs (rizottórizs)
- 1 l tej
- 100 g Koronás Kristálycukor
- csipet só
- 200 g tejszín, habbá verve
EPER-REBARBARA KOMPÓT
HOZZÁVALÓK:
- 3-4 szál rebarbara
- 10-15 szem eper
- 100 g Koronás Kristálycukor
- 100 ml víz
JÁZMINOS ÉTCSOKIGANACHE
HOZZÁVALÓK:
- 250 ml tejszín
- 50 g Koronás Kristálycukor
- 100 g tojássárgája
- 95 g étcsokoládé (70%-os)
- kb. 1 dl jázminszirup
FEHÉRCSOKOLÁDÉ-KEHELY
HOZZÁVALÓK:
- 200 g fehér csokoládé temperálva
KUKORICAROPOGÓS
HOZZÁVALÓK:
- 100 g kukoricapehely
- 50 g temperált étcsokoládé
A rizst a tejjel, a cukorral és a sóval lassú tűzön legalább 20-25 percig főzzük.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/08/02/Tejberizsmousse-_6-770x_.jpg?token=644f62697c8cdba9713818a9da049959)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/08/02/Tejberizsmousse-_3-770x_.jpg?token=9a9da0beaff23d4a13c818ead76fee76)
EPER-REBARBARA KOMPÓT
ELKÉSZÍTÉSE:
Az epret és a rebarbarát tetszőleges méretűre aprítjuk, a cukrot a vízzel felforraljuk, és forrón a gyümölcsökre öntjük, majd letakarva (esetleg levákuumozva) egy napra hűtőbe tesszük.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/08/02/Tejberizsmousse-_4-770x_.jpg?token=1b01171a70fd7df88021245c006dcb7a)
JÁZMINOS ÉTCSOKIGANACHE
ELKÉSZÍTÉSE:
A tejszínt a cukorral felforraljuk, a tojássárgájákkal hőkiegyenlítjük, majd 80 °C-ig vízgőz felett melegítjük. A krémet a csokoládéra öntve folyamatos keverés mellett adagoljuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/08/02/Tejberizsmousse-_5-770x_.jpg?token=038e1d1c46855925c0fca34b96dd75f9)
A csokoládét folyamatos kevergetés mellett vízgőz felett 50-55 °C-ig olvasszuk.
A csokoládé 3/4 részét márvány- vagy gránitasztalra öntjük, majd kenőkés segítségével kevergetjük az asztalon, amíg elkezd sűrűsödni anélkül, hogy teljesen megkötne.
A csokoládét vissza kell hűteni 28 °C-ra, ezt maghőmérő segítségével ellenőrizzük.
Az asztalon lévő csokoládét visszatesszük a tálban maradt 1/4 rész csokoládéhoz, és így kell kapnunk 32 °C-os csokoládét, amivel már lehet dolgozni.
ELKÉSZÍTÉSE:
A csokoládét temperáljuk, majd tetszőleges formába öntve vékony csokoládéréteget képezünk, hűtjük.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/08/02/Tejberizsmousse-_2-770x_.jpg?token=b5eb6a4209e4040174106e5d736d5ac4)
KUKORICAROPOGÓS ELKÉSZÍTÉSE:
A temperált csokoládét a kukoricapehellyel jól összekeverjük,
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/08/02/Tejberizsmousse-_1-770x_.jpg?token=8f12b9858db572c09c18e5da9892eae5)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/08/02/Tejberizsmousse--770x_.jpg?token=250f14d6d870101150548c3e0dde293b)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/08/02/Tejberizsmousse-_8-770x_.jpg?token=87576e669c5d1b1adc9dc8cda5c9b091)
„Tanulni szeretnék, fejlődni, kihívásokra vágyom” – indokolja Kiss Dorina, hogy két év után miért hagyja ott a Laci, konyha! cukrászállását, annak ellenére, hogy szép időket töltött a lipótvárosi, Bib gourmand-díjjal kitüntetett étteremben.
tej , rebarbara , eper , rizs , tejszín , jázminszirup , étcsokoládé , fehér csokoládé , kukoricapehely , tojás