Receptek

Tejberizsmousse rebarbarával és eperrel

Tejberizsmousse rebarbarával és eperrel

Kiss Dorina receptje

TEJBERIZSMOUSSE

HOZZÁVALÓK:

  • 125 g rizs (rizottórizs)
  • 1 l tej
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • csipet só
  • 200 g tejszín, habbá verve

ELKÉSZÍTÉSE:

A rizst a tejjel, a cukorral és a sóval lassú tűzön legalább 20-25 percig főzzük (1). Hűtőbe tesszük, majd miután lehűlt, a felvert tejszínnel óvatosan összekeverjük (2) és tovább hűtjük.

(1)(1)

(2)(2)

EPER-REBARBARA KOMPÓT

HOZZÁVALÓK:

  • 3-4 szál rebarbara
  • 10-15 szem eper
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 100 ml víz

ELKÉSZÍTÉSE:

Az epret és a rebarbarát tetszőleges méretűre aprítjuk, a cukrot a vízzel felforraljuk, és forrón a gyümölcsökre öntjük (3), majd letakarva (esetleg levákuumozva) egy napra hűtőbe tesszük.

(3)(3)

JÁZMINOS ÉTCSOKIGANACHE

HOZZÁVALÓK:

  • 250 ml tejszín
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 100 g tojássárgája
  • 95 g étcsokoládé (70%-os)
  • kb. 1 dl jázminszirup

ELKÉSZÍTÉSE:

A tejszínt a cukorral felforraljuk, a tojássárgájákkal hőkiegyenlítjük, majd 80 °C-ig vízgőz felett melegítjük. A krémet a csokoládéra öntve (4) folyamatos keverés mellett adagoljuk. Botmixer segítségével belekeverjük a szirupot. Hűtőben tároljuk.

(4)(4)

FEHÉRCSOKOLÁDÉ-KEHELY

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g fehér csokoládé temperálva

ELKÉSZÍTÉSE:

A csokoládét temperáljuk, majd tetszőleges formába öntve vékony csokoládéréteget képezünk (5), hűtjük. Miután megdermedt a csokoládé, kivesszük a formából, és hideg helyre félretesszük.

(5)(5)

KUKORICAROPOGÓS

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g kukoricapehely
  • 50 g temperált étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉSE:

A temperált csokoládét a kukoricapehellyel jól összekeverjük (6), majd sütőpapírra egyenletesen szétoszlatjuk (7), és hűtőben dermesztjük. Később apróra daraboljuk.

(6)(6)

(7)(7)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább