Károly József receptje
2020. augusztus 5.- 1 db bronzpulyka vagy bébipulyka (kb. 4000 g)
- 1 ek kínai ötfűszer-keverék
- 4 ek pirított szezámolaj
- 4 db mogyoróhagyma
- 1 db narancs
- 1 db alma
- 1 l szárnyasalaplé
- őrölt bors
- ujjnyi friss gyömbér
- durva szemű tengeri só
- 500 g kalács
- 150 g puha aszalt szilva
- 2 db alma
- 2 ek vaj
- kakukkfű
- szegfűszeg
- csipet gyömbérpor
- só, bors
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/08/05/Karacsonyi-pulyka_1-770x_.jpg?token=5c66174af9832c2901e8acb901da9b75)
vaj , bronzpulyka , bébipulyka , kínai ötfűszer-keverék , szezámolaj , mogyoróhagyma , narancs , alma , gyömbér , szárnyasalaplé , kalács , kakukkfű , gyömbérpor , szegfűszeg , aszalt szilva