Receptek

Hajdinatészta pirított gombával

Hajdinatészta pirított gombával

Nábelek Zsófia receptje

Hozzávalók:

  • 250 g hajdinatészta
  • 200 g laskagomba (vagy más szezonális gomba)
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 ek szezámolaj
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 db citrom leve
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 2 tk szezámmag
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:
A hajdinatésztát sós, forró vízben kb. 10 percig főzzük, ha vékony soba tésztát használunk, annak 4-5 perc is elég. Leszűrjük, összekeverjük 2 ek szezámolajjal, és félretesszük hűlni (akár hűtőszekrénybe is tehetjük).

Összeállítjuk a szószt:
a gyömbért lereszeljük, hozzáadjuk a szójaszószt, a citrom kifacsart levét, a maradék szezámolajat és az előzőleg száraz serpenyőben megpirított szezámmagot. Félretesszük.

A hagymát félcentis szeletekre vágjuk, forró serpenyőben, kevés olajon aranybarnára pirítjuk, és hozzáadjuk a tésztához.

A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és magas lángon, kevés olajon pirítjuk. Amikor megpirult, enyhén sózzuk, összeforgatjuk, egy-két percig még a serpenyőben tartjuk, aztán hozzáadjuk a tésztához. Az egészet összeforgatjuk a szósszal.

Tálaláskor szórjuk meg korianderrel, petrezselyemzölddel vagy akár metélőhagymával.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.