Receptek

Kávés csokoládétorta vaníliás tejszínhabbal

Kávés csokoládétorta vaníliás tejszínhabbal

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 14 db étcsokoládé-pasztilla
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 db tojás
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dl habtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 adag presszókávé
  • 1 db vaníliarúd
  • 5 dkg málna
  • 3 dkg áfonya

ELKÉSZÍTÉSE:
A csokoládépasztillákat gőzfürdő fölött megolvasztjuk, hozzáadunk 3 db tojássárgáját, a lefőzött kávét és a cukrot, kikeverjük, majd amikor visszahűlt szobahőmérsékletre, hozzáadjuk a habbá vert tejszínt. A megmaradt három tojásból a liszttel, a cukorralé  a kakaóporral kakaós piskótát sütünk. Rákenjük a tetejére a csokoládémousse-t, majd egy éjszakán át hűtőben dermesztjük. A maradék tejszínhez hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét, majd kemény habbá verjük. Tálaláskor a torta mellé tesszük a habot, és friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.