Receptek

Kecskesajtos-vaníliás panna cotta

Segal Viktor receptje

2020. június 30.

PANNA COTTA
HOZZÁVALÓK:

  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • 1 db lime reszelt héja
  • 15 dkg lágy kecskesajt
  • 4 g zselatin

REBARBARA-EPER LEKVÁR
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg rebarbara
  • 10 dkg eper
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 tk citromlé
  • 1/2 rúd vanília kikapart magja

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

PANNA COTTA ELKÉSZÍTÉSE:
A tejet közepes lángon összemelegítjük a tejszínnel, a cukorral és a vaníliával. Belereszeljük a lime héját. Közben hideg vízbe áztatjuk a zselatint a csomagolásán megadott instrukciók szerint. A tejes-tejszínes egyveleget felmelegítjük, de nem forraljuk fel (forrás előtt a keverék teteje kissé bőrösödni kezd). Egyenként belekeverjük a zselatinlapokat és belemorzsoljuk a kecskesajtot. Habverővel addig kevergetjük, amíg szobahőmérsékletűre hűl. Formákba vagy poharakba öntjük, 3-4 órára vagy akár egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

REBARBARA-EPER LEKVÁR ELKÉSZÍTÉSE:
A rebarbarát megmossuk és 1 cm-es darabokra aprítjuk. A megtisztított epret cikkekre vágjuk. Az összes hozzávalót egy lábosba helyezzük és kis lángon lekvár állagúra főzzük, majd lehűtjük.

TÁLALÁS:
A panna cottára halmozzuk a lekvárt.



tej , tejszín , vanília , kecskesajt , lime , zselatin , rebarbara , eper , citromlé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra