A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kecsketejes panna cotta kakukkfűvel

Nábelek Zsófia receptje

2019. szeptember 26.
  • 315 g kecsketej
  • 20 g méz
  • 1/2 db citrom héja
  • 2-3 ág kakukkfű
  • 3 g zselatin
  • kevés só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A zselatint hatszoros mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, félretesszük. A mézet egy kis edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a citromhéjat és az egész kakukkfűágakat, néhány másodpercig kevergetjük, hogy a fűszerek íze intenzívebb legyen. Hozzáadjuk a kecsketejet, felforraljuk, végül kevés sót is adunk hozzá és leszűrjük. A zselatint kicsavarjuk, a kecsketejhez adjuk, majd a keveréket négy tálkában vagy tányérban osztjuk szét. Hűtőben 4-6 óra alatt kidermesztjük. Kakukkfű és citromhéj helyett adhatunk hozzá más fűszereket, kávét, narancsvirág- vagy rózsavizet, mind jól illenek a kecsketejhez. Tálaljuk hidegen gyümölcsökkel, pirított magvakkal.




citrom héja , kakukkfű , kecsketej

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra