A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kelkáposzta-főzelék

Bíró Lajos receptje

2018. május 9.
  • 2 l víz
  • 1,5 kg kelkáposzta kockákra vágva (a külső zöld levelek külön kierezve, megvágva, megfőzve, jeges vízben lehűtve)
  • 60 dkg kockákra vágott burgonya
  • köménymag, só bors, ízlés szerint
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 ek fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek fűszerpaprika

Rántás
Hozzávalók:

  • literenként 1 ek zsír
  • 1 ek liszt


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A burgonya kivételével felrakjuk főni a hozzávalókat, forrás után 5 perccel hozzáadjuk a burgonyát. Amikor a burgonya puha, leszűrjük, az egészet egy tepsibe rakjuk, a levet pedig berántjuk. A rántáshoz literenként 1 evőkanál zsíron 1 evőkanál lisztet barnára pirítunk. Ahogy szoktuk, a pirított, meleg rántáshoz hideg vizet használunk, s így rántjuk be a levet. 30-40 percig lassan forraljuk. Drótszűrön leszűrjük, és amikor langyosra hűlt, összekeverjük a többi anyaggal


fűszerpaprika , vöröshagyma , kolbász , fokhagyma , kelkáposzta , burgonya