Mógor Ferenc receptje
2020. április 3.- 10 db csirkecomb filé
- 2 zacskó kesudió
- 1 zacskó mélyhűtött távol-keleti vegyes zöldség
- 2 üveg mangó chutney
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál szezámolaj
- olívaolaj a sütéshez
- 1 db tojás
- csipetnyi oregánó (a tojáshoz)
- 10 dkg rizs
- fokhagyma (4-5 gerezd)
- diónyi vaj
Hozzávalók:
- 10 db csirkecomb filé
- 2 zacskó kesudió
- 1 zacskó mélyhűtött távol-keleti vegyes zöldség
- 2 üveg mangó chutney
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál szezámolaj
- olívaolaj a sütéshez
- 1 db tojás
- csipetnyi oregánó (a tojáshoz)
- 10 dkg rizs
- fokhagyma (4-5 gerezd)
- diónyi vaj
A csirkecomb filéket kb. másfél centiméteres csíkokra vágjuk és egy edényben összekeverjük 3 evőkanál szójaszósszal, egy teáskanál szezámolajjal és a felaprított fokhagymával. Letakarva hűtőben 1-2 órát pácoljuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/05/28/kinai5-700x525-770x_.jpg?token=f6b77f1734d736b0d21e0546311274bd)
A wokban (vagy ha nincs, egy nagyméretű serpenyőben) felmelegítjük az olajat, rádobjuk a már bepácolt csirkecombokat, lefedve és kevergetve puhára sütjük.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/05/28/kinai6-700x525-770x_.jpg?token=5de5ac4213763ea870f7e5830f657256)
Közben egy mini-wokban (vagy ha nincs, egy kisebb serpenyőben) a mélyhűtött zöldségeket vajon átfuttatjuk, félretesszük. Ha puhára főtt a csirkecomb hozzákeverjük a kesudiót és a mangó chutney-t és melegen tartjuk. Közben megfőzzük a rizst. 1 tojásból lepényt sütünk, vágódeszkán felkockázzuk és hozzákeverjük a rizshez.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/05/28/kinai7-700x525-770x_.jpg?token=5da53ebe821c566d4099dd6d0cd0a8a0)
oregánó , vaj , fokhagyma , rizs , tojás , szójaszósz , mangó , kesudió , csirkecomb