Receptek

Kókuszkocka

Kókuszkocka

Nábelek Zsófia receptje

Hozzávalók:

  • 125 g mandulaliszt
  • 30 g kókuszzsír
  • 5 ek olvasztott kakaóvaj
  • 250 g kókuszreszelék
  • 3 db érett banán
  • 3 ek kakaópor
  • 2-3 ek méz

Elkészítése:
A mandulalisztet (vagy az igazán finomra darált mandulát) összekeverjük az enyhén felolvasztott kókuszzsírral, a mézzel, az érett banánnal és a kakaóvajjal. Fokozatosan hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egynemű masszává keverjük – robotgépben néhány perc az egész. Kóstoljunk, ha kell, adjunk még hozzá mézet. A massza kétharmad részét egy papírral bélelt edénybe nyomkodjuk egyenletesen. A maradék egyharmad részhez adjuk a kakaóport, majd a sima rész tetején eloszlatjuk. Hűtőben vagy fagyasztóban hagyjuk megdermedni, majd forró vízbe mártott késsel 2-3 centis négyzetekre vágjuk. Tároljuk hűtőszekrényben, de fogyasztás előtt hagyjuk 10-15 percet pihenni szobahőmérsékleten.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.