A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Korianderes sárgarépaleves misóval

Nábelek Zsófia receptje

2019. május 21.
  • 50 dkg sárgarépa
  • 50 g vaj
  • 1 l zöldség- vagy csirkealaplé
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 ek világos misopaszta
  • 2 csokor korianderzöld
  • 1 db citrom leve
  • 150 g joghurt vagy
  • kókusztej

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A répát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A vajat egy lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a répát. Alacsony hőfokon 30-45 percig dinszteljük, amíg a répa teljesen megpuhul, szinte karamellizálódik. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a misopasztát és összeforraljuk. A kakukkfűágakat kivesszük a levesből, majd az egészet simára turmixoljuk a joghurttal vagy a kókusztejjel, ha szükséges, vízzel hígíthatjuk. Sózzuk, és ízesítsük citromlével. Tálaláskor szórjuk meg bőségesen korianderrel.



Tipp: a korianderzöldet a levesbe is turmixolhatjuk, így viszont mielőbb érdemes megenni, hogy megmaradjon a friss íze.

misopaszta , koriander , sárgarépa , vaj , kakukkfű , zöldségalaplé , citrom , joghurt