Receptek

Sültszilva-tarte

Sültszilva-tarte

Korponai Péter receptje (kb. 10-15 kosárka)

LINZERTÉSZTA

HOZZÁVALÓK:
  • 167 g liszt
  • 21 g mandulaliszt
  • 100 g vaj
  • 62 g Koronás Porcukor
  • 37 g tojás (1 db kisebb tojás)
  • 1,5 g

 

MANDULAKRÉM

HOZZÁVALÓK:
  • 125 g mandulaliszt
  • 125 g Koronás Porcukor
  • 125 g vaj
  • 87 g tojás (2 db kisebb tojás)
  • pár szem szilva
  • cukormentes szilvalekvár
 
ELKÉSZÍTÉSE:

1. A linzertésztához a hideg vajat felkockázzuk, és a tojás kivételével az összes hozzávalót egy tálba tesszük, majd tésztakeverővel addig keverjük, amíg a vaj morzsalékos nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a felvert tojást, és még néhány percig keverjük, amíg kifehéredik és krémes állaga lesz. Lisztezett zsírpapírra tesszük, és 10 percet a hűtőben pihentetjük.

 

 

2. A mandulakrémnél ugyanígy járunk el, a tojás kivételével az összes alapanyagot összekeverjük, majd a tojás hozzáadása után addig keverjük, amíg krémes állagot érünk el. 10 percre ezt is a hűtőbe tesszük.

 

 

3. A hűtőből kivett tésztát kb. 3-5 mm vékonyra nyújtjuk. Nyújtás közben alul-felül lisztezzük, hogy ne ragadjon. Kb. 10 cm-es kiszúróval köröket vágunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 2 percre hűtőbe tesszük.

 

 

4. 8 cm-es tarte-formába szépen, egyenletesen beleillesztjük a tésztát, és 5 percre a fagyasztóba rakjuk.

 

 

5. Most következik a tarte-kosárka megtöltése: alulra vékony rétegben szilvalekvárt teszünk, arra apróra vágott szilvadarabkákat, majd jön a mandulakrém.

 

 

6. Előmelegített 180 °C-os sütőben 10-15 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz. Megfordítjuk és pár másodpercig így hagyjuk, hogy a teteje sima legyen.

 

 

! TIPP: 

Tarte-forma helyett linzerkosárkákat is használhatunk.

 

 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább