Receptek

Körtés-csokis sütemény

Körtés-csokis sütemény

Szőke Ágnes receptje

TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg Koronás Kristálycukor
  • 12 dkg fehér liszt
  • 2 dkg mandulaliszt
  • 4-5 db körte

ELKÉSZÍTÉSE:

A körtéket meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük és a sütőlemezen, sütőpapírra egymás mellé sorakoztatjuk (1).

(1.)(1.)

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével kihabosítjuk, a fehérjét félkeményre verjük, hozzáadjuk a cukor másik felét, és készre verjük. A habos sárgájához adjuk a tojáshab 1/3 részét (2), simára keverjük, rászitáljuk a lisztet és a mandulalisztet, elkeverjük, és óvatosan hozzáadjuk a maradék tojásfehérjehabot. Ezt a körtére simítjuk (3) és 175 °C-on készre sütjük.

(2.)(2.)
 
(3.)(3.)

CSOKOLÁDÉHAB

HOZZÁVALÓK:

  • 150 g étcsokoládé
  • 200 ml tejszín
  • 7 g zselatin
  • 35 g víz
  • 60 g Koronás Kristálycukor
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • 400 ml hűtött tejszínből vert hab

ELKÉSZÍTÉSE:

A zselatint beáztatjuk a vízbe, a cukrot, a fahéjat és a tejszínt hozzáadva felforraljuk és az étcsokoládéra öntjük (4), és addig keverjük, amíg teljesen homogén lesz. Hűlni hagyjuk, de még dermedés előtt hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, és egyneműsítjük.

(4.)(4.)

CSOKOLÁDÉGANACHE

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g tejszín

ELKÉSZÍTÉSE:

A felforralt tejszínt hozzáadjuk a csokoládéhoz, és simára keverjük.

ÖSSZEÁLLÍTÁSA:

A tésztából korongokat szaggatunk (5), erre csillagcsővel habrózsákat nyomunk (6), megcsorgatjuk a csokoládéganache-sal és durvára aprított dióval megszórjuk. Egymásra helyezünk két süteménykorongot (7), és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

(5.)(5.)
(6.)(6.)
(7.)(7.)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább