Receptek

„Kőttes”

„Kőttes”

Zsákai Ildikó receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg liszt
  • 1 dl olaj
  • 1/2 l tej
  • 5 dkg élesztő
  • 3 ek cukor
  • csipet só

ELKÉSZÍTÉSE:

A könnyű kelt tészta régi trükkje, hogy az élesztőt nem csupán felfuttatjuk a langyos tejben, hanem kovászt készítünk belőle a következő módon: 10 dkg lisztet az élesztővel elmorzsolunk, majd 1 dl édes langyos tejet öntünk hozzá és jól elkeverjük. Lefedve kelesztjük pár percig, míg felfut. Addig a többi hozzávalót összegyúrjuk, és könnyen beleforgatjuk a kovászt. Kétszer kelesztjük a tésztát, majd kinyújtjuk, és ízlés, valamint igény szerint túróval, almával, lekvárral, kakaóval töltjük.180 °C-os sütőben vagy kemencében addig sütjük, míg szép piros lesz.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.