A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Lazac uborkával és bodzával

Litauszki Zsolt receptje

2020. július 16.
  • 40 dkg vadlazac
  • 1 csokor kapor
  • 50 dkg uborka
  • 1/2 dl bodzaszörp
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • lecsepegtetett tejföl
  • 3 ek cukor
  • 3 ek só


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
Egy konyharuhában a tejfölt éjszakára felakasztjuk a hűtőbe, hogy lecsepegjen belőle a víz, hogy a végén szép száraz legyen a tejfölünk.

A lazacot is előző nap pácoljuk be: kb. 3 óra hosszat kell pácolódnia.

A pácléhez adunk sót, cukrot, kaprot, illetve a citrom és a narancs héját. A pác el kell hogy lepje a lazacokat. 3 óra után kivesszük a hűtőből a lazacot, nedves ruhával letöröljük, és másnapig pihentetjük.

Az uborkát meghámozzuk, néhány szalagot félreteszünk a díszítéshez, a többinek a levét gyümölcspréssel kinyerjük. Kevés citromlével és a bodzaszörppel ízesítjük, a végén hozzáadunk egy csipet sót.




vadlazac , kapor , uborka , bodzaszörp , narancs , tejföl , citrom