Receptek

Oregánós nyúlmáj diós nudlival és sült paprikával

Gyurik Gábor receptje

2022. március 24.
  • 1,2 kg friss nyúlmáj
  • 80 dkg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 80 dkg koktélparadicsom
  • 40 dkg kápia
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 2 db tojás
  • 1 cs oregánó
  • 4 ek darált dió
  • só, őrölt bors
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A burgonyát megmossuk, sütőben 160 °C-on kb. 40 perc alatt puhára sütjük.


Meghámozzuk, szitán áttörjük, sózzuk, hozzáadjuk a tojást, majd a lisztet. Nudlit kapunk, amit tetszőleges formájúra szaggatunk, tálalás előtt sós vízben megfőzzük.

A paradicsomokat leforrázzuk, bőrét lehúzzuk, sózzuk, 80 fokos sütőben 2-2,5 órát aszaljuk. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, serpenyőben megsütjük, sózzuk, borsozzuk.

A májat szintén serpenyőben kevés olíván megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, frissen vágott oregánóval tálalás előtt meghintjük.


A nudlikat tálaláskor pirított darált dióban megforgatjuk.



nyúlmáj , burgonya , liszt , koktélparadicsom , olívaolaj , tojás , dió , kápia paprika , oregánó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra