Receptek

Kávékrém házi csokoládéfagylalttal

Kávékrém házi csokoládéfagylalttal

Jahni László receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1,2 l tej
  • 2 db tojássárgája
  • 4,8 dl tejszín
  • 12 dkg csokoládé (70%-os)
  • 2 dkg szemes kávé
  • 4 dkg cukor
  • 2 dkg liszt
  • 2 dkg mandulaliszt
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 4 dl eszpresszó kávé
  • 4 dkg mascarpone
  • 0,4 lap zselatin
  • 1,2 dl hosszú kávé
  • 4 dkg mogyorókrém
  • 0,8 dl sűrített tej
  • 0,8 dl kókusztej

ELKÉSZÍTÉSE:
A tejet fele mennyiségű tejszínnel, tojássárgájával 80 °C-on sűrű krémmé főzzük és ráöntjük a csokoládéra. Kevés cukorral ízesítjük, és eldolgozzuk benne a csokoládét. Paco-jet tégelybe töltjük és kifagyasztjuk. Tálaláskor a géppel elkészített fagylaltot kanalazunk a pohárdesszert mellé.

A RÉTEGEK A POHÁRBAN ALULRÓL:
1. A csokoládét összeolvasztjuk a mogyorókrémmel, a sűrített tejjel, a kókusztejjel és egy pici tejszínnel. Ezt beletöltjük a pohárba. Ez az alap.

2. A lisztet és a mandulalisztet ugyanannyi mennyiségű porcukorral és vajjal összemorzsoljuk, hűtőben pihentetjük, és nagy lukú reszelőn lereszeljük. Forró sütőben aranysárgára sütjük. Két részre osztjuk, az egyik fele lesz a második réteg a pohárban.

3. A hosszú kávét pici cukorral ízesítjük, és melegen beleolvasztjuk a hideg vízben áztatott zselatinlapot. Konyhai pipettából, vagy e célra megfelelő adagolóból hideg szőlőmagolajba csepegtetjük. Fél órát legalább hűtőben pihentetjük, ezután leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk. Ez adja a harmadik réteget.

4. A mascarponét a tejszínnel, kevés cukorral hidegen habbá verjük. Negyedik rétegként beletesszük a pohárba.

5. Az eszpresszókávét 1/3-ra redukáljuk forralással, pici cukorral. Hidegen a mascarponehab tetejére teszünk belőle ötödik rétegként.

6. A maradék mandulalisztes morzsa a hatodik réteg.

7. A meleg tejszínbe kávészemeket áztatunk, és kb. 60 °C-on tartjuk egy órát. Leszűrjük, és hidegen habszifonba töltjük. Ez lesz a hetedik réteg a pohárban.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.