Receptek

Nyúlhúsos hortobágyi palacsinta

Nyúlhúsos hortobágyi palacsinta

Nyári Katalin - Csiszér Árpád receptje 4 fő részére

A TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:
  • 4 db nyúlgerinc
  • 4 db nyúllapocka
  • 1,2 l nyúlalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl házi tejföl
  • 1 ek fűszerpaprika
  • marinírozott zöldségek
  • aszalt paradicsom
  • erős paprika
  • snidling
  • petrezselyemzöld

A PALACSINTA

HOZZÁVALÓK:
  • 4 ek liszt
  • 2 db tojás
  • tej, szódavíz
ELKÉSZÍTÉSE:

A nyúlgerincet tisztítjuk, sóoldatba tesszük, tálalás előtt szaftosra sütjük. Alaplével pörköltet főzünk, ebben puhítjuk az apróra vágott nyúllapockát, szűrjük, a szaftot passzírozzuk, beállítjuk sósságát, csípősségét. Habos palacsintatésztát keverünk, vasserpenyőben kisütjük. Tálaláskor röviden hőkezelt, majd marinált zöldségekkel, tejföllel, snidlinggel, aszalt paradicsommal egészítjük ki.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.