Receptek

Spare ribs teriyakival sütve, vajas kukoricával és szezámos káposztasalátával

Spare ribs teriyakival sütve, vajas kukoricával és szezámos káposztasalátával

Várvizi Péter receptje

Hús

Hozzávalók:

  • 3 kg malacoldalas
  • 400 g vöröshagyma
  • 12 g só
  • 5 g bors
  • 300 ml étolaj
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor zsálya

Teriyaki szósz

Hozzávalók:

  • 200 ml teriyaki szósz (alap)
  • 2 db citromnád
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db kaffir lime-levél
  • 2 g kurkuma (por)
  • 30 g méz
  • 30 g gyömbér
  • 100 ml narancs- vagy ananászlé
  • 25 ml szójaszósz
  • 40 g osztrigaszósz (oyster szósz)
  • 15 ml szaké
  • 30 ml fehér balzsamecet

Vajas kukorica

Hozzávalók:

  • 400 g bébikukorica
  • 1 csokor petrezselyem
  • 12 g só
  • 120 g vaj
  • 3 gerezd fokhagyma

Köret

Hozzávalók:

  • 800 g parázsburgonya
  • 4 g só
  • 2 g bors
  • 70 ml olívaolaj
  • 70 g vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 g rukkola
  • 3 ág rozmaring

Coleslaw (káposztasaláta)

Hozzávalók:

  • 700 g lila káposzta
  • 200 g sárgarépa
  • 100 g vöröshagyma
  • 7 g só
  • 150 g majonéz
  • 100 g tejföl
  • 20 ml szezámolaj
  • 15 g porcukor
  • 30 ml citromlé
  • 3 g fehér bors

Elkészítése:

A sütés előtt a malacoldalast (spare ribs) tegyük 6%-os sópácba 4 órára. Vegyük ki, töröljük szárazra, majd olívaolajjal, babérlevéllel, fokhagymával, zsályával összekevert vöröshagymás pácba tesszük 12 órára. Ezután helyezzük a grillrácsra. Először süssük 1 órát parázson, majd 15 percet élénk parázson.

A teriyaki szószhoz az alapanyagokat tegyük egy edénybe, és lassú tűzön főzzük, amíg a szósz szépen be nem sűrűsödik, mézes állagúvá nem válik. Ekkor vegyük le a tűzről és hűtsük ki.

A csemegekukoricát locsoljuk meg a fokhagymás vajjal, majd sózzuk és helyezzük a grillrácsra. A végén hintsük körbe petrezselyemmel.

A burgonyát héjastul vágjuk ketté, és helyezzük egy alufólia tálcába. Locsoljunk rá olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, majd tépkedjük hozzá a fűszernövényeket. Helyezzük a parázsba és süssük 30-35 percig. Amikor elkészült, keverjük hozzá a friss rukkolát.

Reszeljük le a káposztát és a sárgarépát, keverjük hozzá a finoman szeletelt hagymát. Ezután a további hozzávalókat egy keverőtálban keverjük össze, majd a krémmel forgassuk össze a hagymás, sárgarépás káposztát.

Tálalás:
A sült rozmaringos burgonyát forgassuk össze a vajas kukoricával és helyezzük a tányér aljára. Fektessük rá a spare ribs szeletet, amelyet a grillrácson előzetesen megkentünk a teriyaki szósszal. Szórjuk meg vékonyan szeletelt újhagymával. Helyezzük a tányérra a coleslaw salátát.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.