A répapüréhez a sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A hagymákat felszeleteljük, tepsibe tesszük, rászórjuk a répakarikákat. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vajat és a kakukkfüvet, majd felöntjük a fehérborral. Alufólia alatt kb. 1 óra alatt sütőben 160-170 °C-on megpároljuk. Ha megpuhult, összeturmixoljuk a krémsajttal, majd átpasszírozzuk. A vajhalat kb. 3×3 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, és felhevített serpenyőben minden oldalát nagyon enyhén megpirítjuk. A lestyánt lobogó vízbe dobjuk pár másodpercre, és egyből jeges vízben lehűtjük. Lecsepegtetjük, ráöntjük a szőlőmagolajat, a megpirított pisztáciát, és összeturmixoljuk. Tálalás előtt átforgatjuk benne a halkockákat.