A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Liba hátsó fertálya gyümölcsös vörös káposztával

Kalla Kálmán receptje

2018. március 19.
  • 2 db liba hátsó fertály
  • só, majoránna
  • 600 g burgonya cikkekre vágva
  • 1 kis fej vörös káposzta vékonyan felszeletelve
  • 1 fej vöröshagyma fél karikára vágva
  • 1 kk darált kömény
  • só, ecet, cukor
  • 4 ek libazsír
  • 1 db nagy jonatán alma
  • 150 g aszalt szilva

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A libafertályt sózzuk és majoránnával fűszerezzük. Kerámiatálban 160 °C-on kb. 2 órán át sütjük, míg meg nem puhul. 10-15 percenként locsolgatjuk. A fölösleges zsiradékot kimerjük a tálból. Amikor már kezd pirulni, a megsózott burgonyacikkeket a liba mellé tesszük, így egyszerre készül el a liba és a burgonya.

Egy lábosban libazsíron megpirítjuk a hagymát. Amikor üvegesre pirult, rátesszük a vágott vörös káposztát, sózzuk és megszórjuk köménnyel. Fedő alatt, gyakran kevergetve puhára pároljuk. Közben ízesítjük borecettel, cukorral.

Gyakran kóstolgatjuk, mert a só, a cukor és az ecet jó arányától függ a kellemes párolt káposzta íze. A félig puhult káposztához adjuk az aszalt szilvát, és együtt készre pároljuk.

Az almákat cikkekre vágjuk, magházát eltávolítjuk, és külön sütjük meg egy serpenyőben kevés libazsíron, mert a vörös káposzta nagyon megfestené.



liba , vöröshagyma , vörös káposzta , majoranna , burgonya , kömény , libazsír , alma , aszalt szilva

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra