Receptek

Lóbabsaláta lazaccal

Gálicz István receptje

2022. január 24.
  • 1 db friss mangó kockákra vágva
  • 300 g fagyasztott lóbab (fava bab)
  • 1 kis fej lila hagyma kockákra vágva
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 csokor friss fodros petrezselyem
  • 1 db lime
  • 1 db narancs
  • 60 g extraszűz olívaolaj

  • durvára őrölt fekete bors
  • cukor
  • 160 g füstölt lazac
  • 100 g salátamix
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A lime és a narancs levéből az olívaolajjal, sóval és ízlés szerint cukorral dresszinget készítünk.

A babszemeket kiolvasztás után kipattintjuk a vastag, cellulózos héjukból.

Ügyeljünk rá, hogy ne nyomjuk szét a húsukat!


Keverjük össze a dresszinggel a babot, a mangót és a lila hagymát.

Egy tál aljába szórjuk a kaporral és petrezselyemmel dúsított friss salátakeveréket. Ráhalmozzuk a babos keveréket, és a tetejére darabokra tépett lazacszeleteket teszünk.

Durvára őrölt fekete borssal tálaljuk.


mangó , lóbab , lila hagyma , salátamix , kapor , lime , narancs , petrezselyem , füstölt lazac , olívolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra