Receptek

Csokoládés pite narancstükörrel

Csokoládés pite narancstükörrel

Berke Márta és Kocsis Regina receptje (12 darab)

CSOKOLÁDÉS TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 150 g kandírozott narancs
  • 100 g 60%-os étcsokoládé
  • 50 g 70 %-os étcsokoládé
  • 2 ek narancslikőr
  • 2 db bionarancs héja
  • 3 db tojás
  • 100 ml tej
  • 200 g liszt
  • 180 g puha vaj (+ a formák kikenéséhez)
  • 180 g cukor
  • 50 g keményítő
  • 1 csapott tk sütőpor
  • 1 csipetnyi só

NARANCSTÜKÖR

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db narancs leve
  • 1 db vérnarancs leve
  • 1-2 ek cukor
  • 1 csapott ek keményítő

ELKÉSZÍTÉSE:
A kandírozott narancskockákat beáztatjuk a narancslikőrbe. A 100 gramm csokoládét apróra vágjuk. Az 50 gramm csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük.

A 150 gramm lisztet, a keményítőt, a sütőport átszitáljuk és hozzáadjuk a sót. A vajat a cukorral kihabosítjuk, a tojásokat egyesével beleütjük. A narancs reszelt héját hozzáadjuk, majd fokozatosan a lisztes keveréket és a tejet, legvégül az olvasztott csokoládét. A maradék lisztbe beleforgatjuk a kandírozott narancsot és a csokoládét. Ezt hozzákeverjük a masszához, majd elosztjuk a 12 db vajazott, lisztezett formába. 150 °C-on 50-60 percig sütjük.

A szirupot nem sokkal a sütési idő vége előtt készítjük el. A narancslevet a cukorral felfőzzük, majd néhány percig továbbfőzzük, amíg a kristálycukor teljesen felolvad. A lábast a tűzről levéve belekeverjük a narancslikőrt.

A kész tésztákat a formából még melegen kifordítjuk, pálcikával megszurkáljuk, majd kicsit meglocsoljuk a sziruppal. Amikor kihűlt az alap, a narancsok levét egy lábasban a cukorral összefőzzük.

A vérnarancs levében eközben csomómentesen elkeverjük a keményítőt, a forró léből hozzáadunk egy picit, majd az egészet összeöntjük és sűrűsödésig főzzük. Még forrón beleöntjük a formák mélyedéseibe, s amint megdermed, kínálható.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.