Receptek

Spárgás zöldségleves speclivel

Spárgás zöldségleves speclivel

Varjú Viktor receptje

Spárgavelouté

Hozzávalók:

  • 50 g póréhagyma
  • 70 g vaj
  • 2 csokor spárga
  • 1 l csirkeleves
  • 1 csipet fehérbors
  • 100 g tejszín

Elkészítése:
A spárgát megtisztítjuk, a fejeket félretesszük. A póréhagymát karikákra vágjuk, vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a spárgatörzseket, felöntjük a csirkelevessel és megfőzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, majd turmixoljuk, végül leszűrjük.

Zöldségek

Hozzávalók:

  • 50 g vaj
  • 100 g karalábé
  • 100 g új sárgarépa
  • 100 g héjas zöldborsó
  • spárgafejek

Elkészítése:
A zöldségeket hasábokra vágjuk, vajon megpároljuk, majd felengedjük a spárga veloutéval. Tálalás előtt tojássárgájával dúsítjuk, petrezselyemmel vagy turbolyával megszórjuk. (A levesbe bármilyen zöldséget tehetünk, a képen kucsmagomba szerepel.)

Bécsi specli

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 0,4 g szerecsendió
  • 7 g só
  • 1 g fehérbors
  • 230 g tejföl
  • 210 g egész tojás (kb. 4 db)
  • 50 g tojássárgája (kb. 2 db)

Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük és jól összedolgozzuk. A tésztát lobogó, forró, sós vízbe szaggatjuk, majd kevés olvasztott vajon átforgatjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.