Frideczky András receptje
2019. október 27.- 4 dl tej
- 2 dl tejszín (35%-os)
- 8 db tojássárgája
- 1/2 rúd vanília
- 6 dkg (3 ek) cukor
Hab
Hozzávalók:
- 4 db tojásfehérje
- 8 dkg kristálycukor
Díszítés
Hozzávalók:
- 1 marék mandula
- friss idénygyümölcs
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tejet és a tejszínt a vaníliarúddal felforraljuk, és hőkiegyenlítéssel a tojássárgájával elkevert cukrot folyamatosan hozzákeverjük. A keményre vert tojásfehérjehabhoz folyamatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, majd tepsibe téve sütőben 90 °C-on, 12-15 perc alatt készre sütjük.

tej , tejszín , mandula , tojás , vaníliarúd