Receptek

Mákvirág

Mákvirág

Auguszt-Arató Flóra receptje

PISKÓTA

HOZZÁVALÓK

  • 23 dkg tojásfehérje (5,5 db)
  • 17 dkg tojássárgája (8,5 db)
  • 20 dkg Koronás Kristálycukor
  • 17 dkg liszt
  • 17 dkg mák
  • fahéj, reszelt citromhéj
  • vaníliás cukor
  • 3 dkg olívaolaj vagy vaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A sárgáját a cukor egyharmadával kikeverjük, a maradék cukrot a fehérjével habbá verjük. A lisztet a darált mákkal összekeverjük, beletesszük a fahéjat és a citromhéjat. A sárgáját hozzáadjuk a fehérjéhez, majd a lisztes mákot is belekeverjük. A végén hozzáadjuk az olvasztott vajat vagy olajat.1-1,5 cm vastagon kikenjük egy sütőpapírra.Előmelegített 150 °C-os sütőben 10 percig sütjük.

SÁRGAKRÉM

HOZZÁVALÓK:

  • 1 l tej
  • 15 dkg tojássárgája (7,5 db)
  • 25 dkg Koronás Kristálycukor
  • 8 dkg liszt

ELKÉSZÍTÉSE:
A tejet felforraljuk egy vaníliarúddal, ráöntjük a cukorral és liszttel elkevert sárgájára, visszatéve a lángra addig főzzük állandó keverés mellett, amíg be nem sűrűsödik.

ÖSSZEÁLLÍTÁSA

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg sárgakrém
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg Koronás Porcukor
  • friss idénygyümölcs

A sárgakrémhez hozzáadjuk a vajat, a cukrot, és habosra keverjük. Ezzel megkenjük a piskótát, majd megszórjuk gyümölccsel.

A sütőpapír segítségével óvatosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük, hidegen könnyebben szeletelhető.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.