Mogyorósi Gábor receptje
2019. november 15.Malacpofa
Hozzávalók:
- 1 kg tisztított malacpofa
 - 1 mk füstölt paprikapor
 - 1 ek fűszerpaprika
 - 5 cl olívaolaj
 - 13 g tengeri só
 - 5 g barna cukor
 - 70 g zellerzöld
 - 1 fej fokhagyma félbevágva
 - 1 fej közepes fehér hagyma cikkekre vágva
 
Gulyáslé
Hozzávalók:
- 2 kg sertésköröm, forrázva, 2-3 cm-re vágva
 - 3 l csirkealaplé
 - 2 ek fűszerpaprika
 - 1 mk füstölt paprikapor
 - 1 db kápia paprika égetve
 - 1 fej fokhagyma félbevágva
 - 1 fej fehér hagyma félbevágva
 - 1 db fekete citrom
 - 4 dl fehérbor (reduktív, gyümölcsös)
 
Köményes burgonyagombóc
Hozzávalók:
- 300 g ratte burgonya főzve, áttörve, 25 fokig hűtve
 - 100 g durumliszt
 - 50 g finomliszt
 - 10 g burgonyakeményítő
 - 2 db tojássárgája
 - 1 tk pirított kömény mozsárban összetörve
 - só
 
Tálalás
Hozzávalók:
- 2-3 db pak choi (bordáskel)
 - 5-6 bébipaprika
 - étolaj
 - szusiecet
 
Malacpofa elkészítése:
Az összetevőket keverőtálban alaposan összekeverjük, vákuumozzuk, 4-6 órára legalább 4 °C-on hűtjük, majd 64 °C-on, 36 órán át főzzük vákuumban. Ezután 20 percig pihentetjük, majd jeges vízben kihűtjük.
Gulyáslé elkészítése:
Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a körmöt, majd újraforraljuk, ha szükséges, letisztítjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Sütőben, papírral lefedve 8 órán keresztül 84 °C-on főzzük, majd ruhán keresztül leszűrjük, utána gyengén megsózva lassú tűzön beforraljuk 1-1,2 literre. A malacpofát ebben a szaftban melegítjük tálaláskor.
Köményes burgonyagombóc elkészítése:
Az összetevőket lazán összegyúrjuk, formázzuk, majd sós vízben kifőzzük, tálalás előtt barna vajban megpirítjuk mindkét oldalát.
Tálalás:
Fejenként fél pak choit a lapos oldalán 6-8 percig pirítunk serpenyőben lassú tűzön, a végén megsózzuk. Személyenként egy bébipaprikát egy pillanatra forró, füstölő olajba mártunk, amíg a bőre megbarnul, a bőrét lekaparjuk, sózzuk, majd kevés szusiecettel a tálalásig szobahőmérsékleten tartjuk. 
![]()
pak choi , vöröshagyma , zellerzöld , sertésköröm , szusiecet , fűszerpaprika , malacpofa , fokhagyma , kápia paprika , olívaolaj
                    
                
        



