A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mandulás madártej

Nábelek Zsófia receptje

2019. szeptember 19.
  • 1 l mandulatej
  • 10 db friss tojás
  • 1 rúd vanília
  • 150 g cukor
  • 1 db citrom héja
  • 2 ek aprított mandula
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A mandulatejet felforraljuk a cukor felével, a citromhéjjal, egy csipet sóval és a félbevágott vaníliarúddal. A tojásfehérjét két kanál cukorral és egy csipet sóval habbá verjük, és egy kanállal a forró mandulatejbe szaggatjuk. Amikor megfőtt, kiszedjük egy tálcára. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, a tej egy részével kikeverjük (hőkiegyenlítjük), és a maradék mandulatejhez adva krémesre főzzük, de már nem forraljuk. Kivesszük belőle a citromhéjat és a vaníliarudat. Hidegen tálaljuk a habgaluskával, az aprított, előtte forró serpenyőben enyhén megpirított mandulával.


citrom héja , cukor , vanília , mandula , tojás , tej