Receptek

Juhtúrós-kapros lángos

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2020. június 27.

(16, kb. 12 cm átmérőjű lángoshoz)
HOZZÁVALÓK:

  • 2 dl langyos tej
  • 1 kk cukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 40 dkg liszt
  • 1 ek só
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl író vagy kefir
  • 25 dkg juhtúró
  • 1 dl tejföl
  • 1/2 csokor kapor
  • kb. 5 dl olaj a sütéshez
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a megfuttatott élesztőt, a tojássárgáját és a kefirt.

Robotgépben, vagy kézi keverő dagasztókarjával összedolgozzuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Huzatmentes, langyos helyen kb. egy óráig kelesztjük.Ping-ponglabda méretű gombócokra osztjuk, majd kb. 12 cm átmérőjű lapos koronggá nyújtjuk.

A juhtúrót kikeverjük a tejföllel és a finomra aprított kaporral. A juhtúróval megtölthetjük a tésztakorongokat (ez esetben ráhalmozzuk, összehajtjuk, laposra nyújtjuk, és így sütjük ki), vagy külön kínáljuk a forró olajban kisütött lángos mellé. Adhatunk hozzá pácolt lila hagymát is.


lángos , liszt , élesztő , tej , tojás , kefír , kapor , tejföl , juhtúró

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra