Receptek

Medvehagyma sós túrógombócokkal

Medvehagyma sós túrógombócokkal

Jahni László receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 10 levél medvehagyma
  • 32 dkg főtt-áttört burgonya
  • 4 szál újhagyma
  • 4 dl zöldségalaplé
  • 4 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 24 dkg túró

ELKÉSZÍTÉSE:

A medvehagymát és az újhagymát leforrázzuk, jeges vízben sokkoljuk. Krémesre turmixoljuk a törtburgonya harmadával, a medvehagymával, az újhagymával, a zöldségalaplével és a vajjal. Habszifonba töltjük, és melegen tartjuk a tálalásig. A túrót összedolgozzuk a tört burgonyával, a liszttel és a tojással, sóval ízesítjük, és bő, forró vízben kifőzzük. Egy mélytányérba tálaljuk a habot, bele a gombócokat. Frissíthetjük a fogást friss medvehagymával, újhagymával, snidlinggel, vagy akár ízesített olajjal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.