Receptek

Mesterleves

Pohner Ádám receptje

2020. augusztus 27.
  • 3 kg szárnyas- vagy marhahús (csontos)
  • 4 szem szárított shiitake gomba
  • 1 db csillagánizs
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 30 g kombu (szárított tengeri alga)
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs újhagyma
  • 1 l mesterleves (korábbról, ha van)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A húsokat leforrázzuk és átöblítjük.

5 liter vízzel, a meghámozott sárgarépával, gyömbérrel, a megtisztított hagymával és a többi hozzávalóval, valamint az előzőleg készült levessel (első alkalommal valamilyen alaplével)

lassan gyöngyözve hat órán át főzzük.


A mesterleves folytatásához egy liternyit leszűrünk a léből, és a következő leves főzéséig fagyasztjuk.


marhahús , szárított shiitake gomba , csillagánizs , gyömbér , kombu , szójaszósz , sárgarépa , vöröshagyma , újhagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra