Receptek

Narancsos paradicsomleves

Narancsos paradicsomleves

Galgóczy Gábor receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 kg paradicsom
  • 2 szál angolzeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl fehér balzsamecet
  • 1/2 l narancslé
  • 2 dl víz
  • 1/2 dl olívaolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE: A hozzávalókat hidegen összeturmixoljuk (persze ami túl nagy, azt kissé feldaraboljuk), majd átszűrjük.

LEVESBETÉT:

  • hámozott-aszalt koktélparadicsom (forrázás és tisztítás után sütőben is kiszárítható, alacsony hőmérsékleten) a paradicsomcikkek kivágott, magos belseje a hús és héj nélkül
  • narancsfilé (tehát a narancs húsa, a gerezdek az őket elválasztó hártya nélkül)
  • szeletelés után jeges vízben kiáztatott salotta hagyma (kevésbé erős ízű, de mégis ropog)
  • friss bazsalikom
  • sópehely, vágott snidling
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.