Receptek

Non plus ultra

Nábelek Zsófia receptje

2020. július 1.

Hozzávalók a tésztához:

  • 450 g liszt
  • 300 g vaj
  • 140 g porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csipetnyi szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a töltéshez:

  • 3 db tojásfehérje
  • 100 g porcukor
  • 1 kk citromlé
  • sárgabaracklekvár
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

MA TALÁN nem a legdivatosabb sütemény, de az egyik klasszikus családi vendégváró édesség. Van, ahol ünnepi, karácsonyi finomság, máshol a hétvégék kötelező kelléke, ám az biztos, hogy nehezen lehet abbahagyni. Macerás elkészíteni, de minden ráfordított percet megér. Ahogy a legtöbb omlós tészta, a
non plus ultra is másnap a legjobb.

ELKÉSZÍTÉSE:
1. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és 140 g porcukrot, eldörzsöljük benne a hideg vajat és összedolgozzuk a tojássárgájával. Gyorsan dolgozzunk, hogy ne melegedjen meg a tészta, használhatunk robotgépet is. A tésztát 30 percig lefóliázva pihentessük a hűtőben. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra, és szúrjunk korongokat belőle, ezeket tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

2. A tojásfehérjét a 100 g porcukorral, egy csipet sóval és pár csepp citromlével verjük kemény habbá. Ezt a habot töltsük habzsákba, és az összes korongra nyomjunk belőle kis halmokat, majd süssük 180 °C-on kb. 15 percig. Hagyjuk kihűlni, majd két-két korongot ragasszunk össze baracklekvárral. Az omlós tészta technológiája itt olvasható el.



Tipp!
Az elkészült tojásfehérje habba is keverhetünk egy kanál baracklekvárt.

egyszerű , liszt , vaj , porcukor , tojás , szódabikarbóna , vaníliás cukor , citromlé , sárgabaracklekvár

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra