A debreceni Grillakadémia receptje
2020. április 12.- 1 kg darált bárány
- 1 fej finomra vágott vöröshagyma
- 3 tk só
- 1 tk bors
A debreceni Grillakadémián így sütik a bárányt - archaikus metódus, ázsiától a Kárpát-medencáig ismert és nem véletlenül szeretett!
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/05/28/92224638-1338699946330692-1467465423099265024-n-700x393-770x_.jpg?token=fa6746e5f959287fb4ba4d6c033a5452)
Hozzávalók:
- 1 kg darált bárány
- 1 fej finomra vágott vöröshagyma
- 3 tk só
- 1 tk bors
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/05/28/grillezes2-770x_.jpg?token=ae43cda54f9ba5abaf316d9c973ac888)
Elkészítése:
1. Keverjük össze az alapanyagokat
2. Osszuk négy egyenlő részre.
3. Helyezzük fel a nyársra a masszát és nyomkodjuk el úgy, hogy arányos legyen.
4. Tegyük be a 250 fokos kamadóba vagy grillre, faszén fölé.
5. Percenként forgassuk meg a nyársat, hogy mindenhol átsüljön a hús.