Receptek

Nyers vegán bonbonok

Nábelek Zsófia receptje

2022. április 26.

Avokádóbonbon
Hozzávalók:

  • 200 g puha, érett avokádó
  • 100 g mandula
  • 1 + 2 ek kakaópor
  • 1-2 reszelésnyi tonkabab
  • 5 nagy szem datolya
  • 1 ek zabpehely

Kókuszos bonbon
Hozzávalók:

  • 150 g kesudió
  • 50 g kókuszreszelék
  • 4 nagy szem datolya
  • 1/2 mk rózsavíz
  • 50 g kókuszpehely durvára aprítva
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

Avokádóbonbon elkészítése:
A mandulát apróra vágjuk, és félretesszük.
A datolyát, tonkababot, egy evőkanál kakaóport, egy csipet sót és a zabpelyhet egy evőkanál vízzel késes aprítóban simára daráljuk, majd hozzáadjuk az avokádót, és ezzel is simára keverjük.
Beleforgatjuk a mandulát, és a masszát lefóliázva hűtőbe tesszük legalább egy órára. Ezután teáskanálnyi gombócokat formázunk belőle, és kakaóporba forgatjuk a bonbonokat. 
Hűtőben 3-5 napig eláll. 

Kókuszos bonbon elkészítése: 
A kesudiót háromszoros mennyiségű vízbe áztatjuk 4 órára. Leszűrjük, majd krémesre daráljuk a datolyával, a kókuszreszelékkel, a rózsavízzel és egy csipet sóval. Teáskanálnyi gombócokra adagoljuk, és a durvára vágott kókuszpehelybe forgatjuk. 
Lefedett dobozban tároljuk hűtőben, legfeljebb 5 napig.




avokádó , mandula , kakaópor , tonkabab , datolya , zabpehely , kesudió , rózsavíz , kókuszpehely , kókuszreszelék

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra