Jahni László receptje
2019. október 10.- 50 dkg nyurgapontyfilé
- 20 dkg tépett házi tészta
- 1 db padlizsán
- 20 dkg orda
- 3 ek étolaj
- 4 db kápia paprika
- 4 dl zöldségalaplé
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A pontyfilét beirdaljuk, megsózzuk, és étolajon a bőrös felén készre sütjük. A házi tépett tésztát puhára főzzük bő, sós, forró vízben, majd összekeverjük az ordával és a pirított padlizsánkockákkal. A kápia paprikát megsütjük, meghámozzuk és zöldségalaplével sűrű szósszá turmixoljuk. Ebbe formázzuk a tésztát és a megsütött halfilét.

nyurgaponty , paprika , padlizsán , tépett házi tészta , orda , kápia paprika