A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Olívás piskóta

Nábelek Zsófia receptje

2019. június 11.
  • 280 g cukor
  • 3 db tojás
  • 168 g olívaolaj
  • 84 g narancslé
  • 182 g liszt
  • 6 g sütőpor
  • 6 g szódabikarbóna
  • 10-12 szem eper (opcionális)
  • 1 ek rózsavíz (opcionális)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sütőt előmelegítjük 165 °C-ra, és egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A cukrot, tojásokat, olívaolajat, narancslevet és a rózsavizet habverővel simára keverjük. A szárazanyagokat összekeverjük egy nagyobb tálban, ehhez adjuk hozzá folyamatos kevergetés közben az olívaolajos masszát, majd az egészet a sütőformába simítjuk – ekkor megszórhatjuk eperrel vagy málnával, ami sütés közben a piskótába olvad. 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Tálalhatjuk lágy tejszínhabbal, sűrű joghurttal, de használhatjuk torták alapjaként is.


narancslé , olívaolaj , tojás , liszt , sütőpor , szódabikarbóna , eper , rózsavíz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra