A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Borjúkaraj polentával és vajas zöldségekkel

Bereznay Tamás receptje

2018. március 12.
  • 4 szelet csontos borjúkaraj
  • zsályalevél
  • bébiédeskömény
  • bébizöldspárga
  • bébipóréhagyma
  • szőlőmagolaj
  • vaj, só

POLENTA
HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 dl kukoricadara
  • 5 dl víz
  • 2 szál kakukkfű
  • reszelt parmezán
  • vaj, só


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A polentához a vizet sóval és a kakukkfűvel felfőzzük, majd fedő alatt állni hagyjuk 10 percig.

Beleszűrjük a termomixbe, hozzáadjuk a darát, és 80 °C-on, közepes fordulaton 15 percig készítjük.

Hozzáadunk vajat és reszelt parmezánt, amivel nagy fordulaton krémesre keverjük. A zöldségeket vaj és alaplé fele-fele keverékén néhány perc alatt megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A borjúkarajt megsózzuk, majd a szőlőmagolajon a zsályával és a fokhagymával együtt mindkét felén elősütjük.

160 °C-os sütőben 8 perc alatt megsütjük, majd vajat teszünk a tetejére és a köretekkel tálaljuk.


kakukkfű , kukoricadara , zsályalevél , borjúkaraj , bébiédeskömény , bébizöldspárga , bébipóréhagyma , szőlőmagolaj , parmezán

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra