Receptek

Borjúkaraj polentával és vajas zöldségekkel

Borjúkaraj polentával és vajas zöldségekkel

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 4 szelet csontos borjúkaraj
  • zsályalevél
  • bébiédeskömény
  • bébizöldspárga
  • bébipóréhagyma
  • szőlőmagolaj
  • vaj, só

POLENTA

HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 dl kukoricadara
  • 5 dl víz
  • 2 szál kakukkfű
  • reszelt parmezán
  • vaj, só

ELKÉSZÍTÉSE:
A polentához a vizet sóval és a kakukkfűvel felfőzzük, majd fedő alatt állni hagyjuk 10 percig. Beleszűrjük a termomixbe, hozzáadjuk a darát, és 80 °C-on, közepes fordulaton 15 percig készítjük. Hozzáadunk vajat és reszelt parmezánt, amivel nagy fordulaton krémesre keverjük. A zöldségeket vaj és alaplé fele-fele keverékén néhány perc alatt megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A borjúkarajt megsózzuk, majd a szőlőmagolajon a zsályával és a fokhagymával együtt mindkét felén elősütjük. 160 °C-os sütőben 8 perc alatt megsütjük, majd vajat teszünk a tetejére és a köretekkel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.