Receptek

Ördöghal

Ördöghal

Nagy Attila receptje

HOZZÁVALÓK:
  • 2000 g egész ördöghal
  • 300 g színes bébirépa
  • 200 g csicseriborsó
  • 200 g bébimángold
  • 100 ml kókusztej
  • 10 g kukoricakeményítő
  • 1 g currypor
  • 500 ml halalaplé
  • 100 ml olívaolaj
  • 100 ml világos szójaszósz
  • só, sansho bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. A halat megtisztítjuk és filézzük, majd a só, az őrölt bors, a curry és a keményítő keverékébe forgatjuk, végül egy teflonserpenyőben az olaj felén megsütjük. A halszeleteket kiveszszük, és a visszamaradt zsiradékba öntjük a szójaszószt, az alaplé harmadát és a kókusztejet, majd röviden összeforraljuk. Közben a csicseriborsót és a répákat a maradék alaplében megfőzzük, a mángoldot a maradék olajon röviden átpirítjuk. A halakat tányérokra rendezzük, a zöldségekkel körítjük, és a felhabosított kókuszos szósszal díszítjük.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.