A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Ördöghal

Nagy Attila receptje

2018. június 4.
  • 2000 g egész ördöghal
  • 300 g színes bébirépa
  • 200 g csicseriborsó
  • 200 g bébimángold
  • 100 ml kókusztej
  • 10 g kukoricakeményítő
  • 1 g currypor
  • 500 ml halalaplé
  • 100 ml olívaolaj
  • 100 ml világos szójaszósz
  • só, sansho bors


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. A halat megtisztítjuk és filézzük, majd a só, az őrölt bors, a curry és a keményítő keverékébe forgatjuk, végül egy teflonserpenyőben az olaj felén megsütjük. A halszeleteket kivesszük, és a visszamaradt zsiradékba öntjük a szójaszószt, az alaplé harmadát és a kókusztejet, majd röviden összeforraljuk. Közben a csicseriborsót és a répákat a maradék alaplében megfőzzük, a mángoldot a maradék olajon röviden átpirítjuk. A halakat tányérokra rendezzük, a zöldségekkel körítjük, és a felhabosított kókuszos szósszal díszítjük.


ördöghal , bébirépa , csicseriborsó , bébimángold , kókusztej , kukoricakeményítő , halalaplé , currypor , olívaolaj , szójaszósz , sansho bors

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra