A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Padlizsánkrém

Szabó Tibor receptje

2021. augusztus 17.
  • 3 db közepes méretű friss padlizsán
  • 1 fej hagyma
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dl jó minőségű olaj (nem szükséges olíva, mert annak túl karakteres az íze)
  • majonéz, só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

Grillrácson vagy sparhelt-lapon, a lényeg, hogy fa tüzén erősen süssük meg a padlizsánokat.

Nem kell félni, hogy fekete, kormos lesz, hiszen lehúzzuk a héját, de a füst íze kihagyhatatlan!


Ferde lapra tesszük, hogy a felesleges, keserű lé kifolyjon belőle. Régen fakéssel, ma már rozsdamentes acélkéssel is lehet minél apróbb darabra aprítani – szinte pépesíteni kell.

A hagymát vagy lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk, mint a kicsi fokhagymát is. Összekeverjük, adunk hozzá vékony sugárban olajat, amíg könnyen felveszi, kevés majonézzel lágyítjuk, fűszerezzük sóval, borssal, egy-két csepp citromot is cseppenthetünk rá.

Pirítóssal kínáljuk.



padlizsán , vöröshagyma , fokhagyma , majonéz , olaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra