A szilvákat megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk és egy sütőpapírral kibélelt, 24 centis tortaforma (vagy sütőtál) aljára fektetjük, vágott felével lefelé. A puha vajat, a citromhéjat és a cukrot addig habosítjuk, amíg kifehéredik és könnyű, krémes állaga lesz.
Egyenként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tojásokat, mindig megvárva, amíg az alap felveszi. (Ne hideg tojást használjunk, attól a puha vaj hamar lehűl, megkeményedik, és a krém kicsapódik. Ekkor sincs baj, elég, ha vízgőz felett óvatosan rámelegítünk a keverőtálra.)
Miután felvette az összes tojást, kanalanként hozzáadjuk a darált mák és keményítő keverékét, majd kis adagokban hozzácsorgatjuk a kétféle olajat is.
Viszonylag híg masszát kapunk, ami éppen hogy elfedi a felezett szilvákat, de sütés közben a tészta emelkedni fog. 135 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, tíz perc pihentetés után megfordítjuk. Szeletelés előtt hagyjuk hűlni legalább egy órát.