Receptek

Szilvás máktorta

Szilvás máktorta

Nábelek Zsófia receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 350 g szilva
  • 100 g puha vaj
  • 50 g mákolaj
  • 50 g olívaolaj
  • 150 g cukor
  • 3 db tojás
  • 200 g darált mák
  • 1 db citrom héja
  • 2 tk keményítő

ELKÉSZÍTÉSE:
A szilvákat megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk és egy sütőpapírral kibélelt, 24 centis tortaforma (vagy sütőtál) aljára fektetjük, vágott felével lefelé. A puha vajat, a citromhéjat és a cukrot addig habosítjuk, amíg kifehéredik és könnyű, krémes állaga lesz.

Egyenként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tojásokat, mindig megvárva, amíg az alap felveszi. (Ne hideg tojást használjunk, attól a puha vaj hamar lehűl, megkeményedik, és a krém kicsapódik. Ekkor sincs baj, elég, ha vízgőz felett óvatosan rámelegítünk a keverőtálra.)

Miután felvette az összes tojást, kanalanként hozzáadjuk a darált mák és keményítő keverékét, majd kis adagokban hozzácsorgatjuk a kétféle olajat is. Viszonylag híg masszát kapunk, ami éppen hogy elfedi a felezett szilvákat, de sütés közben a tészta emelkedni fog.

135 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, tíz perc pihentetés után megfordítjuk. Szeletelés előtt hagyjuk hűlni legalább egy órát.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.