Receptek

Angolna „fish and chips”, wasabi majonéz

Angolna „fish and chips”, wasabi majonéz

Gálicz István receptje (10 adag)

HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 kg angolnafilé
  • 100 g liszt
  • 240 g keményítő
  • 2 db tojás
  • 1 dl jeges víz
  • magas hőtűrésű sütőolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
Az angolnafiléket 4-5 centis darabokra vágjuk és megsózzuk. A tojásokat habosra keverjük. A jeges vízbe belekeverjük a lisztet és 200 gramm keményítőt, majd hozzákeverjük a felvert tojásokat. A haldarabokat keményítőbe forgatjuk, beleforgatjuk a masszába, majd 210 °C-os olajban megsütjük.

SNIDLINGOLAJ

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g snidling
  • 3 dl szőlőmagolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A snidlinget néhány centis darabokra vágjuk, forrásba lévő vízbe dobjuk 10 másodpercre, leszűrjük, majd jeges vízbe téve lehűtjük. Leszárítjuk, majd aprítóban, olajjal felöntve 10 percig nagy fordulaton járatjuk, és finom ruhán leszűrjük.

WASABI MAJONÉZ

HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek wasabi
  • 1 db tojás
  • 2 dl snidlingolaj
  • 1 kk dijoni mustár
  • 1 db lime
  • 1/2 dl tejszín

ELKÉSZÍTÉSE:
A tojássárgájából a lime levével, dijoni mustárral, snidlingolajjal zöld majonézt készítünk. Wasabival és sóval ízesítjük, tejszínnel lágy
állagúra keverjük.

CÉKLA- ÉS ZELLERCSIPSZ

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg cékla
  • 80 dkg zeller
  • 80 dkg édesburgonya

ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldségeket meghámozzuk, majd 1 milliméter vastagságú szeletekre vágjuk. Papírtörlőre fektetjük őket, hogy leszáradjanak. 175 °C-os olajsütőben kisütjük, majd sózzuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.