A cseresznyét kimagozzuk, nem sokkal a sütés előtt. Az I. rész hozzávalóit keverőtálban kihabosítjuk, a II. rész hozzávalóit habbá verjük.
Az I. és a II. részből készült anyagokat lassan, fakanállal vagy spatulával összekeverjük, hogy ne törjük össze a tojásfehérjehabot, majd beleszórjuk a liszttel elkevert sütőport.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és közben rétegenként szórjuk bele a cseresznyét. Előmelegített sütőben 160-180 °C-on jó fél óráig sütjük. Tálalás és szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Cseresznyék: Auguszt Olga, ha teheti, a saját kertben termett cseresznyét használja a süteményhez. „Amikor az ültetéshez cseresznyefákat kerestünk, eljutottunk a korai Margithoz és a Hedelfingeni óriáshoz.” A Margit nagy, széles, gömbölyded, színe bordópiros. A Germersdorfihoz hasonlóan ropogós, szilárd húsú, kellemesen édes-savas. A Hedelfingeni óriás Németországból származik. Megnyúlt szív alakú, feketés-pirosra színeződő húsa félkemény, éretten édes-savanykás, fűszeres zamattal. Pitéhez mindkettő alkalmas. Ez a recept egy tartalmas, sűrű, úgynevezett nehéz felvert. A tészta a sok vajtól lágy és szaftos, a cseresznye savassága remekül illik hozzá.