Receptek

Padlizsánkrémleves füstölt hallal

Jahni László receptje

2020. szeptember 21.
  • 2 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db padlizsán
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 6 dl zöldségalaplé
  • 1 dl tejföl, esetleg tejszín
  • 20 dkg füstölt (tok)hal
  • 1 tk mustár
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Étolajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a faszénen sütött padlizsánokat, a zöldségalaplevet, sóval, borssal, mustárral ízesítjük, összeforraljuk, majd tejföllel vagy tejszínnel krémesre turmixoljuk.


Szitán vagy szűrőn áttörjük. Olívaolajjal ízesítjük.

Tálaláskor a füstölt halra merjük a levest, adhatunk még hozzá apróra vágott, grillezett padlizsánt és vágott zöld frissítőket is.


vöröshagyma , fokhagyma , padlizsán , zöldségalaplé , olívaolaj , füstölt tokhal , tejföl , mustár , étolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra