Jahni László receptje
2020. szeptember 21.- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db padlizsán
- 1/2 dl olívaolaj
- 6 dl zöldségalaplé
- 1 dl tejföl, esetleg tejszín
- 20 dkg füstölt (tok)hal
- 1 tk mustár
- só, bors
Étolajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a faszénen sütött padlizsánokat, a zöldségalaplevet, sóval, borssal, mustárral ízesítjük, összeforraljuk, majd tejföllel vagy tejszínnel krémesre turmixoljuk.
Szitán vagy szűrőn áttörjük. Olívaolajjal ízesítjük.
Tálaláskor a füstölt halra merjük a levest, adhatunk még hozzá apróra vágott, grillezett padlizsánt és vágott zöld frissítőket is.
vöröshagyma , fokhagyma , padlizsán , zöldségalaplé , olívaolaj , füstölt tokhal , tejföl , mustár , étolaj