Réti Sebestyén receptje
2020. március 25.- 4 ek szőlőmagolaj
- 1 kg fehér káposzta
- 15 dkg hagyma
- 1 dkg köménymag
- 25 dkg konzerv hámozott paradicsom
- 4 cl ecet
- 5 dkg só
- 6 dkg cukor
- 50 dkg sertéskaraj
- 2 dkg zsálya
- 6 gerezd fokhagyma
- 10 dkg hagyma
- 1 dl olaj
- 8 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 10 dkg angol zeller
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Káposzta: a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát az olajon megpirítjuk. Ahogy színt kapott, köménymaggal meghintjük, majd hozzáadjuk a vékonyra gyalult fehér káposztánkat. Sózzuk, borsozzuk, egy pár percig pirítjuk, amíg a káposzta egy kis színt kap, majd felöntjük annyi húslevesalaplével, amennyi épp ellepi, és addig pároljuk, amíg a káposztánk megpuhul. Ezután világos, vajas rántással sűrítjük.
Paradicsomos alap: a megtisztított és apróra vágott hagymát, zellert, fokhagymát olajon megpirítjuk. Ahogy a hagymák megpirultak, ráöntjük a hámozott paradicsomot, sóval, cukorral ízesítjük, majd sűrűre visszafőzzük. Ahogy a paradicsomveluténk sűrűbb állagú lett, leturmixoljuk.
Sertéskaraj: a karajunkat sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a zsályát, a megtisztított egész gerezd fokhagymákat (ezeket legfeljebb megroppantjuk), ráhelyezzük a karajokat, és mindkét oldalát 5-5 perc alatt készre sütjük. Vékonyra szeleteljük.
TÁLALÁS:
A tányér közepére merjük a káposztafőzeléket, óvatosan köré öntjük a paradicsomvelutét, fűszeres sertéskarajjal tálaljuk. Néhány szem pirított koktélparadicsommal díszítjük.
A tányér közepére merjük a káposztafőzeléket, óvatosan köré öntjük a paradicsomvelutét, fűszeres sertéskarajjal tálaljuk. Néhány szem pirított koktélparadicsommal díszítjük.

sertés , káposzta , paradicsom , főzelék , Réti Sebestyén , sertéskaraj