Receptek

Paradicsomos káposzta marhaoldalassal

Jahni László receptje

2020. július 20.
  • 50 dkg káposzta
  • 1 ek sertészsír
  • 2 ek liszt
  • 80 g paradicsompüré
  • 1 kk őrölt kömény
  • só, bors

MARHAOLDALAS
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg marhaoldalas
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A káposzta zsenge leveleit blansírozzuk: egy percre forró vízbe mártjuk, majd jeges vízbe szedjük, hogy ress maradjon. A forrázóvízből egy liternyit félreteszünk, a káposztát vékony metéltre vágjuk. A zsírt felhevítjük, a lisztet lepirítjuk rajta. A rántáshoz adjuk a paradicsompürét, csomómentesre keverjük, majd felöntjük a félretett forrázóvízzel. Néhány percig forraljuk és belekeverjük a káposztát, a köménymagot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, kevés cukorral édesítjük.

MARHAOLDALAS ELKÉSZÍTÉSE:
1 kg marhaoldalast egy fej feldarabolt vöröshagymával, 4-5 gerezd fokhagymával, sóval és borssal ízesítünk, majd felöntjük annyi zsírral, amennyi ellepi.

Sütőben vagy a sparhelt szélén lefedve 75-80 °C-on 12 órán át konfitáljuk.

Tálaláskor a húst körbepirítjuk, így adjuk a paradicsomos káposztához.



marhaoldalas , paradicsompüré , zsír , liszt , káposzta , vöröshagyma , fokhagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra