Receptek

Paradicsomos káposzta marhaoldalassal

Paradicsomos káposzta marhaoldalassal

Jahni László receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg káposzta
  • 1 ek sertészsír
  • 2 ek liszt
  • 80 g paradicsompüré
  • 1 kk őrölt kömény
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A káposzta zsenge leveleit blansírozzuk: egy percre forró vízbe mártjuk, majd jeges vízbe szedjük, hogy ress maradjon. A forrázóvízből egy liternyit félreteszünk, a káposztát vékony metéltre vágjuk. A zsírt felhevítjük, a lisztet lepirítjuk rajta. A rántáshoz adjuk a paradicsompürét, csomómentesre keverjük, majd felöntjük a félretett forrázóvízzel. Néhány percig forraljuk és belekeverjük a káposztát, a köménymagot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, kevés cukorral édesítjük. 

MARHAOLDALAS 

ELKÉSZÍTÉSE:

1 kg marhaoldalast egy fej feldarabolt vöröshagymával, 4-5 gerezd fokhagymával, sóval és borssal ízesítünk, majd felöntjük annyi zsírral, amennyi ellepi. Sütőben vagy a sparhelt szélén lefedve 75-80 °C-on 12 órán át konfitáljuk. Tálaláskor a húst körbepirítjuk, így adjuk a paradicsomos káposztához. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.