Segal Viktor receptje
2020. július 24.- 3 gerezd fokhagyma
- 90 g bazsalikomlevél (kb. 1,5 csomag)
- 4 ek fenyőmag
- 2 dl olívaolaj
- 80 g parmezán
- só, frissen őrölt fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A pestóhoz kevés hozzávaló kell, az alapanyagok minősége viszont fontos. Lényeges a friss fokhagyma és a friss bazsalikom. Ne spóroljunk a fenyőmaggal, ne használjunk helyette diót. A sajt legyen parmezán. Tészták, sült húsok, zöldségek kiegészítésére.
ELKÉSZÍTÉSE:
A fenyőmagot száraz serpenyőben alacsony lángon megpirítjuk, majd aprítógépben megdaráljuk.
ELKÉSZÍTÉSE:
A fenyőmagot száraz serpenyőben alacsony lángon megpirítjuk, majd aprítógépben megdaráljuk.

Hozzáadjuk a fokhagymát, a bazsalikomot, a parmezánt és az olívaolaj felét, tovább pépesítjük.

Mikor egynemű keveréket kaptunk, hozzáadjuk a maradék olívaolajat is.

Napokig eltarthatjuk hűtőben.

fokhagyma , bazsalikomlevél , fenyőmag , olívaolaj , parmezán